Gökçeada GEZİSİ

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

GÖKÇEADA PANAGİA PANAYIRI TUR PROGRAMI

Gökçeada Meryem Ana Panayırı Hakkında
Gökçeada'da her yıl 14 ‐ 16 Ağustos tarihlerinde Rumlar tarafından düzenlenen Meryem Ana Panayırı, adanın en kalabalık olduğu dönem. Her yıl 15 Ağustos'da Gökçeada'da düzenlenen bir panayır. Bu tarih, inanışa göre Meryem Ana'nın ölüm günü. Hıristiyan inanışında azizlerin ölüm günü şenlik gibi kutlanıyor. Meryem Ana'nın ölüm günü olan 15 Ağustos'un kutlandığı bu panayırda, Yunanistan'da ve başka ülkelerde yaşayan adalılar, onların çocukları ve torunları biraraya geliyor. Tepeköy, Gökçeada Meryem Ana Panayırına evsahipliği yapıyor. Panayır için kurbanlar kesiliyor, yemekler, tatlılar pişirilip dağıtılıyor. Köy meydanına masalar kuruluyor. Kalabalık geç saatlere kadar dans ediyor, sirtaki yapıyor, şarap içip coşuyor. Eskiden 14 Ağustos sabahı köyün gençleri evlerin kapılarını çalarmış. Kapıyı açanın üstüne su, un, domates, yumurta gibi şeyler atarlarmış. Bunun bir şaka olduğunu bildikleri için kimse darılıp gücenmezmiş. Hala devam eden geleneğe göre, 14 Ağustos akşamı hayvanlar kesiliyor ve kazanlarda pişiriliyor. 15 Ağustos'ta köyün meydanına kurulan kazanlarda yemek, tatlı , şarap dağıtlıyor.ve toplu halde yeniyor. Sonra dans, şarkılar başlıyor. Sabaha kadar eğlence devam ediyor.Bu Kültür Çeşitliliğini görmek ve Folklorik Değerleri bu duyguları yaşamak isþyorsanız Gökçeada Meryem Ana Panayırına turumuza katılmalısınız.

Yöre Bilgisi
Gökçeada...eski adıyla İMROZ , Ege Denizinin kuzeybatısında bulunan ve Türkiye'nin sahip olduğu adalar içinde,yüzölçümü açısından en büyük olanıdır.Kirlenmemiş denizi ve bakir topraklarında maviyi yeşili bütün tonlarıyla barındıran şirin bir adamız. Dünü, bugünü ve özellikle yarınlarıyla gündemde yerini alacak olan Gökçeada yüzyılların içinden geçerek günümüze Grek kültüründen eski Rum köylerini , manastırlarını,kiliselerini taşımış, Türk ve Rum toplumlarının kaynaşarak dostluk ve kardeşlik içinde nasıl aşanacağını göstermişþr. Tarihi ve doğal güzelliklerini her adımda görüp hissedeceğiniz Gökçeada'nın , sessizliğini sadece denizin uslanmaz dalgalarının bozduğu koylarında ve sahillerinde berrak sularıyla oynayarak yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

1.Gün
Aşağıda belirtilen saat ve noktalardan hareket ile Gökçeada Meryem Ana Panayırı turu;
23:00 : Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü (Otopark çıkışı ışıklar önü)
23:30 : Zorlu AVM Girişi Önü

2.Gün / GÖKÇEADA ‐ UĞURLU KOYU ‐ DENİZ KEYFİ ‐ TEPEKÖY ‐ DİBEK KAHVESİ
Tekirdağ ‐ Keşan ‐ Gelibolu istikameńnden hareketle sabah saatlerinde adaya geçeceğimiz vapur iskelesine varıyoruz. İlk vapurla kirlenmemiş denizi ve bakir toprakları mavi yeşil denizi ile bizi bekleyen Gökçeada'ya varıyoruz. İlk olarak Dibek kahvesi ile meşhur köy olan Zeyńnliköy'e geçiyoruz. Serbest alacağımız kahvaltı ardından Dibek Kahvesi ve sakızlı muhallebilerimizi tatdıktan sonra Zeyńnliköy gezimizi sonlandırıp otelimize geçiyoruz. Tüm gün deniz ve güneşten faydalanıyoruz. Sonrasında Yemekten önce Yaşlı Çınar ağaçları ve tarihi çeşmesiyle tanınan Eskibademli Köyüne geçiyoruz. Eski Bademli köyünde Günbatımı bir başka oluyor. Günbamında fotoğraflar çekilip otelimize dönüyoruz. Serbest akşam yemeğimizim ardından Kaleköye geçiyoruz. Kaleköye geçmeden ada merkezinde mola veriyor ve Alışveriş için sizleri burada serbest bırakıyoruz; dileyenler ada kekiği, ekolojik zeyńnyağı gibi yerel ürünlerden alabilirler. Sonrasında Kaleköy Gökçeada'nın en hareketli bölgesi. Akşam isteyenleri Kaleköye götürüyoruz. Adanın en hareketli bölgesi Kaleköy'de adanın tek barında eğlenebilirsiniz.

3.Gün / TUZ GÖLÜ ‐ AYDINCIK PLAJI ‐ ESKİ BADEMLİ KÖYÜ ‐ KALEKÖY
Sabah kahvaltısının ardından meşhur Aydıncık (Kefaloz) Plajına gidiyoruz. Deniz keyfine tüm gün devam ediyoruz. Özellikle Aydıncık koyunda serbest öğle yemeğinde deniz ürünleri veya dağlarda kekikle beslenen koyun ve keçilerin etlerinden yapılan lezzetleri tadmanızı tavsiye ederiz. Aydıncık koyunun hemen yakınında bulunan Tuz gölünde cilde yararlı olan, çamur banyosu yapabilirsiniz. Kokusu her ne kadar hoş olmasa da sonuç yumuşak ve pürüzsüz bir cilt için çamura bulanmaya değer. Akşam üzeri aracımıza binip otelimize geçiyoruz..Akşam üzeri adına yakışır bir şekilde tepeye kurulan Tepeköye geçiyoruz. Tepeköy dar sokakları ve şarabı ile ünlü. Her sene Tepeköy'de 14‐16 Ağustos tarihlerinde Meryem Ana Panayırı etkinlikleri yapılıyor. Panayır için kurbanlar kesiliyor, yemekler, tatlılar pişirilip dağıtılıyor. Köy meydanına masalar kuruluyor. Kalabalık geç saatlere kadar dans ediyor, sirtaki yapıyor, şarap içip coşuyor. Yunanistan'da ve başka ülkelerde yaşayan adalılar,onların çocukları ve torunları biraraya geliyor. Binlerce yıllık geleneği bir şölen havasına dönüştürüyorlar. Bizde bu güzellikleri yaşamak, fotoğraflamak ve kültürel çeşitlilikleri ve folklorik değerleri görüyoruz. Ardından geç saatlerde otelimize geçiyoruz.

4.Gün / GÖKÇEADA ‐ ZEYTİNLİKÖY ‐ KUZULİMANI ‐ DEREKÖY ‐ DENİZ ‐ GÜNEŞ ‐ KUM ‐ SERBEST ZAMAN
Sabah kahvaltının ardından Gökçeada'da son günümüz, Eşyalarımızı aracımıza yerleştirip otelimizden ayrılıyoruz. Sonrasında çamaşırhanesi, evleri, kiliseleri ile Dereköy gezisi yapıyoruz. (Dereköy eskiden 1950 hanesiyle Türkiye'nin en büyük köyü iken şimdilerde evlerin bir çoğu yıkılmış durumda) Zamana karşı direnen evleri ve sokakları geziyoruz. Öğlen yemeği ardından Kuzuluk Plajına geçip vapur hareket saatine kadar Kuzuluk plajında istersek denize giriyoruz. Gece 23:30‐24:00 civarı İstanbul'dayız.



Mail Order ön rezervasyon
GEZİMİZİN DETAYLARI

Gezimizin detayları, Güncel tur tarihleri ve fiyatları için 0532 411 02 91 ve sogno@sognotour.com'dan bize ulaşın.